Home WONDERLANDBOOKS 4 πρακτικοί οδηγοί για γονείς που θέλουν να μεγαλώσουν ευτυχισμένα παιδιά! | Εκδόσεις Μίνωας

4 πρακτικοί οδηγοί για γονείς που θέλουν να μεγαλώσουν ευτυχισμένα παιδιά! | Εκδόσεις Μίνωας

by Ivi Chrysou Belesi

Γονέας, γονιός πόση βαρύτητα κρύβει αυτή η λέξη! Πριν καταφτάσει ένα παιδί στη ζωή σου νομίζεις πως τα έχεις κάνει και τα έχεις δει όλα. Πόσα όλα τα δύσκολα και τα μεγάλα σου έχουν συμβεί. Πόσο λάθος κάνεις όμως. Η άφιξη ενός παιδιού θα σε διαψεύσει και θα αποτελέσει ορόσημο πραγματικά για την ζωή σου, για αυτό που είσαι, για αυτό που θα γίνεις και για το αποτύπωμα που θα αφήσεις σε αυτό τον κόσμο. Και αν σου φαίνεται δύσκολο να γίνεις και να είσαι γονιός, ναι είναι. Και αν αναρωτιέσαι πως θα μάθεις να είσαι γονιός και μετά καλός γονιός για να μεγαλώσεις υγιή και χαρούμενα παιδιά η απάντηση είναι απλή και πρακτική, εμπιστεύσου τους ειδικούς. Όπως γεννηθήκαμε και δεν ξέραμε να διαβάζουμε και να γράφουμε και κάποιος μας έμαθε έτσι συμβαίνει και με την μητρότητα και την πατρότητα, ανοίγουμε τα αυτιά και τα μάτια μας και ακούμε τους ειδικούς. Γιατί ναι δεν είναι κακό στην εποχή του 21ου αιώνα να μας συμβουλέψει κάποιος ειδικός όπως και η διακεκριμένη ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου για το πώς θα μεγαλώσουμε το παιδί μας συνδυαστικά πάντα και με το ένστικτο μας, μέσα από μια εξαιρετική συλλογή συμβουλευτικών βιβλίων για γονείς που κυκλοφορεί από τις αγαπημένες μας Εκδόσεις Μίνωας

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε πως “πρέπει” να ανατρέψουμε τα παιδιά μας, πως μπορούμε να δημιουργήσουμε το ιδανικό οικογενειακό περιβάλλον, να αναπτύξουμε μια ιδιαίτερη σχέση με τα παιδιά μας, να τα βοηθήσουμε να μεγαλώσουν σωστά με υγιή διατροφή, με ήρεμο ύπνο. Αγχωνόμαστε πως να τα μάθουμε να αναπτύξουν την ψυχοκινητική τους, τον λόγο και την ομιλία τους, τις δεξιότητες τους, την κοινωνικότητα τους. Ανησυχούμε για το πως το παιδί θα ενταχθεί στο σχολικό περιβάλλον, πως θα ανταποκριθεί στις μαθητικές υποχρεώσεις του και αν θα παρουσιάσει μαθησιακές δυσκολίες και πως θα τις διαχειριστεί. Φοβόμαστε μήπως πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού ή bullying, μήπως παρουσιάσει φοβίες, άγχη, κατάθλιψη ή εθισμό με τα ηλεκτρονικά και το Διαδίκτυο. Δυσκολευόμαστε να του μιλήσουμε για θέματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, κοινωνικά θέματα που θεωρούνται ακόμα ίσως ταμπού. Γιατί ; Γιατί αναζητάμε την τέλεια διαπαιδαγώγηση όταν υστερούμε στην απόκτηση βασικών γνώσεων για να μεγαλώσουμε και να διαχειριστούμε ένα παιδί ; Γιατί να μην ακούσουμε τον ειδικό όταν μάλιστα μπορούμε να τον διαβάσουμε μέσα από μια ολοκληρωμένη σειρά πρακτικών οδηγών όπως τα τέσσερα βιβλία της Αλεξάνδρας Καππάτου που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μίνωας.

Για όλες αυτές τις σκέψεις, τις απορίες, τις αγωνίες ενός νέου αλλά και συνειδητοποιημένου γονέα που αναζητά τρόπους για να προσφέρει πραγματικά το καλύτερο που μπορεί στο παιδί του δίνονται οι απαντήσεις εύκολα, κατανοητά και κατηγοριοποιημένα στα 19 κεφάλαια του βιβλίου “ Οι γονείς κάνουν τη διαφορά” για την ανατροφή των παιδιών από την γέννηση μέχρι και την ηλικία των 12 χρόνων. Η ανάγνωση όσων παρουσιάζονται σε αυτό το βιβλίο συμπληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο διαβάζοντας τον επόμενο τίτλο της σειρά αυτών των πρακτικών οδηγών από τις Εκδόσεις Μίνωας με τίτλο “Μεγαλώστε ευτυχισμένα παιδιά”.

Στο βιβλίο αυτό, “Μεγαλώστε ευτυχισμένα παιδιά”, η παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου ξεκινώντας από τη βρεφική ηλικία και συνεχίζοντας με διάφορες συνήθειες της καθημερινότητας εξηγεί ποιες είναι οι θεμελιώδης ανάγκες του παιδιού, πως επικοινωνούμε ουσιαστικά με το παιδί μας και δίνει συμβουλές πρώτων βοηθειών σε νέους γονείς προκειμένου να αντιμετωπίσουνε κάθε δυσκολία σε κάθε στάδιο ανάπτυξης του παιδιού. Παραθέτει μέσα από τα 17 κεφάλαια του βιβλίου απαντήσεις σε προβληματισμούς όπως πως να μιλήσουμε στα παιδιά για μια επιδημία, πως να χτίσουμε την αυτοεκτίμησή τους, πως να επιλέξουμε σωστά ηλεκτρονικά παιχνίδια, πως να τα προετοιμάσουμε για το σχολείο αλλά και τι φοβούνται τα παιδιά και σε πολλά άλλα θέματα που απασχολούν τους γονείς.

Ένα από τα θέματα που απασχολεί έντονα τους γονείς αν έρθουν αντιμέτωποι με αυτό είναι η περίπτωση του διαζυγίου. Πώς θα χωρίσουμε και πώς θα το πούμε στο παιδί ; Πώς θα αντιδράσει; Θα μεγαλώσει το παιδί με ψυχολογικά προβλήματα; Θα μπει στο περιθώριο και θα είναι δακτυλοδεικτούμενο ως παιδί χωρισμένων γονιών; Kαι από την άλλη πως θα είναι η ζωή μας μετά το διαζύγιο, πώς θα αποφύγουμε διαφωνίες και εντάσεις και πώς θα επικοινωνούμε ήρεμα μεταξύ μας ως γονείς ; Ένα διαζύγιο σίγουρα επιφέρει ριζικές αλλαγές στην καθημερινότητα του παιδιού και των γονιών και κλονίζει πολλές ισορροπίες, όμως τίποτα δεν είναι αδύνατο. Μέσα από τα 17 κεφάλαια του βιβλίου “Οι γονείς χωρίζουν” η αναγνωρισμένη ψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου δίνει απαντήσεις και πρακτικές συμβουλές σε όλα αυτά τα ερωτήματα και τις ανησυχίες των γονιών που έρχονται αντιμέτωποι με τον χωρισμό, από την περίοδο της κρίσης, της ανακοίνωσης του στα παιδιά μέχρι τα συναισθήματα που θα δημιουργηθούν και μετά το διαζύγιο.

Και αργότερα αφού έφερες στον κόσμο ένα παιδί, πέρασες τα πρώτα ξενύχτια, το έμαθες να τρώει, να κοιμάται μόνο του, το έστειλες σχολείο, το βοήθησες να μάθει να μιλάει, να γράφει και να διαβάζει, να κάνει φίλους και να κοινωνικοποιείται και αφού ίσως βίωσε και ένα διαζύγιο, έρχεται η εποχή της εφηβείας που φέρνει τα πάνω κάτω και πανικοβάλει γονείς και παιδιά με τις αλλαγές που επιφέρει. Ας κρατήσουμε όμως την ψυχραιμία μας και αποκτήσουμε τα εφόδια να αντιμετωπίσουμε και αυτό το κεφάλαιο που λέγεται εφηβεία. Στο βιβλία με τίτλο “Εμπιστευτείτε τους εφήβους, Εμπιστευτείτε τη ζωή” η παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου στέκεται συνοδοιπόρος δίπλα στους γονείς προτείνοντας λύσεις αλλά και χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες για αυτά που φαντάζουν άγνωστα και δυσνόητα αλλά δεν είναι και τόσο! Μήπως δεν ξέρουμε ως γονείς, αν και θεωρούμε το αντίθετο φυσικά, πως να προσεγγίσουμε τα παιδιά, πως να διατηρήσουμε το δίαυλο επικοινωνίας μαζί τους; Καλύπτοντας μια ευρεία θεματολογία από ζητήματα και φαινόμενα που παρατηρούνται στα εφηβικά χρόνια το βιβλίο λειτουργεί ως οδηγός κατανόησης και διαχείρισης των εφήβων από την ηλικία των 10 ετών μέχρι και τα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής τους.

Δεν ξέρω αν υπήρξαν και αν θα υπάρξουν τέλειοι γονείς. Ξέρω όμως πως στην εποχή μας με όλες αυτές τις δυνατότητες που έχουμε με την ανάπτυξη των επιστημών με νέες γνώσεις, έρευνες και μελέτες αρκεί να προσπαθήσεις να γίνεις καλύτερος γονιός αποκτώντας γνώση και συμβουλές με επιστημονική βαρύτητα. Γιατί ναι θα νιώσεις πιο ικανός, πιο σίγουρος και πιο ασφαλής αν ακούσεις τις γνώμες των ειδικών για να διαχειριστείς και να μεγαλώσεις ένα παιδί. Και ναι δεν θα σου πουν οι άλλοι, οι ειδικοί πως να μεγαλώσεις το παιδί σου αλλά σίγουρα θα βοηθήσουν και θα στηρίξουν την προσπάθεια σου για ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Αν θες να χαράξεις τον δρόμο για να γίνεις αύριο λίγο καλύτερος γονιός, χάρισε στον εαυτό σου αυτή τη συλλογή βιβλίων, με πρακτικές συμβουλές της ψυχολόγου – παιδοψυχολόγου Αλεξάνδρας Καππάτου από τις Εκδόσεις Μίνωας που θα ήθελες πολύ να υπήρχαν στα ράφια της βιβλιοθήκης και των δικών σου γονιών και να τα είχαν συμβουλευτεί για την ανατροφή σου ! 

Μπορείτε να τα αναζητήσετε σε όλα τα βιβλιοπωλεία αλλά και στο eshop των Εκδόσεων Μίνωας !

Κeep calm and parent on!

  Σας φιλώ,

 Ήβη_businessmumgr 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts