Home HOMEFOOD Πώς θα βάψουμε τα πασχαλινά αυγά με φυσικά υλικά ;

Πώς θα βάψουμε τα πασχαλινά αυγά με φυσικά υλικά ;

by Businessmum.gr

Υλικά που θα χρειαστούμε :

1ος τρόπος
  • 20 αυγά
  • 10 κρεμμύδια, τις φλούδες τους
  • 70 γρ. ξίδι
  • ελαιόλαδο, για το γυάλισμα
2ος τρόπος
  • 20 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  •  30 γρ. κουρκουμά, σε σκόνη
  • 100 γρ. ξίδι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
3ος τρόπος
  • 20 αυγά, λευκά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κ.σ. καφέ, στιγμιαίο. διαλυμένο σε 1 λίτρο νερό
  • 100 γρ. ξίδι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

4οςτρόπος

  • 20 αυγά, λευκά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. σπανάκι, μόνο τα φύλλα
  • 100 γρ. ξίδι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση της συνταγής:
1οςτρόποςΠασχαλινά αυγά με φλούδες από κρεμμύδια
  • Παίρνουμε τις φλούδες των κρεμμυδιών και τις βάζουμε μαζί με κρύο νερό και το ξίδι μέσα σε μια πλατιά κατσαρόλα.
  • Φέρνουμε σε βρασμό και βράζουμε για 20 λεπτά.
  • Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και βλέπουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νερό.
  • Καθαρίζουμε καλά τα αυγά. Διαλέγουμε ανοιχτόχρωμα αυγά για να φαίνονται πιο έντονα τα χρώματα.
  • Βάζουμε τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα σε μονή στρώση με μια τρυπητή κουτάλα, προσεκτικά, για να μη σπάσουν. Φέρνουμε ξανά σε βρασμό και βράζουμε για άλλα 20 λεπτά.
  • Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσει το νερό, βάζουμε την κατσαρόλα όλη νύχτα στο ψυγείο.
  • Την επόμενη μέρα τα αφαιρούμε τα αυγά, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί, τα γυαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα στολίζουμε σε ένα καλάθι!
Tip από τον Άκη
Αν θέλουμε μπλε αυγά, κάνουμε την ίδια διαδικασία με κόκκινο λάχανο! Αν θέλουμε κίτρινα, με κουρκουμά! Από τα κίτρινα κρεμμύδια παίρνουμε κόκκινο χρώμα και από τα κόκκινα κρεμμύδια παίρνουμε ένα βυσσινοκαφέ χρώμα!
2οςτρόποςΠασχαλινά αυγά με κουρκουμά
  • Βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα νερό σε θερμοκρασία δωματιού, τον κουρκουμά, το ξίδι και σε μια στρώση τα αυγά.
  • Φέρνουμε σιγά σιγά σε βρασμό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο νερό, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο μαζί με την κατσαρόλα για ένα βράδυ.
  • Την επόμενη μέρα αφαιρούμε από την κατσαρόλα, ξεπλένουμε ελαφρά και με ένα πινέλο γυαλίζουμε με λίγο λάδι πάνω σε ένα πανάκι.
3οςτρόπος>Πασχαλινά αυγά με καφέ
  • Bάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα το νερό με τον καφέ, το ξίδι και σε μια στρώση τα αυγά μας.
  • Φέρνουμε σιγά σιγά σε βρασμό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο νερό, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο μαζί με την κατσαρόλα για ένα βράδυ.
  • Την επόμενη μέρα αφαιρούμε από την κατσαρόλα με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας, ξεπλένουμε ελαφρά και με ένα πινέλο γυαλίζουμε με λίγο λάδι πάνω σε ένα πανάκι.
4οςτρόπος>Πασχαλινά αυγά με σπανάκι
  • Ξεπλένουμε καλά το σπανάκι μας.
  • Βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα νερό σε θερμοκρασία δωματιού, το σπανάκι, το ξίδι και σε μια στρώση τα αυγά μας.
  • Φέρνουμε σιγά σιγά σε βρασμό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο νερό, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο μαζί με την κατσαρόλα για ένα βράδυ.
  • Την επόμενη μέρα αφαιρούμε από την κατσαρόλα με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας, ξεπλένουμε ελαφρά και με ένα πινέλο γυαλίζουμε με λίγο λάδι πάνω σε ένα πανάκι.

 Οι προτάσεις είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts