Home HOMEFOOD Σαλάτα με κινόα και ρεβίθια

Σαλάτα με κινόα και ρεβίθια

by Businessmum.gr

Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, ρεβίθια και λαχανικά, πλούσια σε διατροφικά στοιχεία! Ιδανική και για ένα ελαφρύ κυρίως γεύμα!

Υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή :

  • 200 γρ. κινόα, λευκή
  • 400 γρ. ρεβίθια, σε κονσέρβα (240 γρ. στραγγισμένα)
  • 150 γρ. ντοματίνια
  • 10 φύλλα δυόσμου
  • 100 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσινο μέρος
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής:
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Ρίχνουμε την κινόα σε μια σίτα, την τοποθετούμε κάτω από τρεχούμενο νερό και την ξεπλένουμε.
  • Στραγγίζουμε καλά και μεταφέρουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε για 15 λεπτά.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε την κινόα και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος. 
  • Κόβουμε τα ντοματίνια σε ένα ξύλο κοπής στη μέση και τα μεταφέρουμε πάνω από την κινόα.
  • Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον προσθέτουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε τον αρακά, στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ. 
  • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε. 
  • Ρίχνουμε το κύμινο, το μπούκοβο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts